La plaça Coprínceps, sota l’atenta mirada de Nefertiti

June 13, 2019

Artículo publicado en Ara

Des d’aquest dijous, la plaça Coprínceps, a Escaldes-Engordany, romandrà sota l’atenta mirada d’una escultura de la deessa egípcia Nefertiti. L’obra ha estat fruit de l’escultor Jordi Díez, que ha descrit la creació com “una escultura que a banda de ser d’un rigor formal excepcional, proposa una mena d’enigma”. Per a Díez, aquest misteri radica en com és possible que una persona d’aquella època tingui un grau evolutiu tan elevat, referint-se a la seva fisonomia. L’escultor ha destacat també que s’ha focalitzat especialment a treballar l’absència d’ulls en l’escultura que, com ha dit, “proporciona una mirada molt especial, ja que no mira i a la vegada ho observa tot”. L’obra, batejada com a Nefer 2.0, se situa sobre una base de pedra de granit d’Andorra d’uns 1.500 quilos aproximadament. L’estructura en si mateixa està feta d’acer i amb una mida d’1.80 metres.

Com ha explicat Díez, “l’escultura ha estat possible gràcies a un escaneig en tres dimensions i posteriorment tot un seguit de soldadures han donat l’obra per acabada”. D’altra banda, Josep Tudel, conseller major d’Escaldes-Engordany, ha confessat que “ha estat una sort molt gran poder trobar l’artista i, a banda que l’escultura estigués disponible, ja que té una projecció internacional molt gran”, i ha afegit que “aquesta obra és un detall que feia temps li mancava a la plaça Coprínceps”. Tudel ha avançat que en un principi “aquest emplaçament serà de caràcter definitiu”.

Ver artículo original

©Jordi Díez Fernández 2020