Exposició d’art al carrer de l’escultor Jordi Díez

agosto 31, 2018

ART AL CARRER EL TRÀNSIT. CRÒNICA D’UN CAMÍ La transparència del l’acer. Exposició d’escultures Jordi Díez Fernández

Exposició d’art al carrer “El trànsit. Crònica d’un camí” de l’escultor Jordi Díez. Es tracta de nous escultures d’acer repartides pel centre de la parròquia.

L’expressió figurativa, especialment la figura humana és l’eix en que el gira l’obra de Jordi Díez. En les diferents etapes escultòriques que ha desenvolupat, destaca la utilització de materials diversos com la pedra, el ferro, la fusta i terracota. Aquest materials son l’antesala per treballar exclusivament l’acer, un metall que aporta la qualitat de la lluminositat, entre moltes d’altres, i que converteix les seves creacions en una novetat artística, admirada per experts en art figuratiu.

L’obra de Jordi Díez està repartida per tot el mon, a museu, espais públics i col·leccions particulars. És considerat per molts experts com a un dels escultors amb més projecció mundial. Jordi Díez Fernández, escultor Més informació : www.jordidiezfernandez.com.

Tot viatge, tot camí veritable té tres etapes fonamentals: separació, transició i incorporació. La separació és l’allunyament de l’entorn conegut, segur, per entrar en zona desconeguda. La transició és el tram en el que el que sabem queda enrere com a llast, recuperant la sorpresa. La incorporació es refereix llavors a una persona nova, en el que l’autèntic roman i el superflu ha mort. Aquest itinerari escultòric proposa algunes etapes de viatge.

SEPARACIÓ: TORÇ: La fortalesa necessària. (Carrer dels Veedors).

TENISTA: Treball dur. Cerca de la perfecció. (Carrer dels Veedors).

AMANTS D’ACER: Desaparició del jo. (Plaça Lalín).

TRANSICIÓ:

CAPS: La mirada eterna. (Parc de la Mola i avinguda Carlemany, alçada plaça Coprínceps).

LLINDAR: Portal de transició. Una figura femenina que convida a creuar el Llindar amb confiança. (Parc de la Mola).

TRIBUT A LITA CABELLUT: L’absència serena de necessitat del terra i referència. (Avinguda Carlemany, alçada aparcament Església).

AGE QUOD AGIS: Ascensió. (Avinguda Carlemany, costat Oficina de Turisme).

INCORPORACIÓ

WINGED MAN: Ofrena i acomiadament. (Plaça Santa Anna).

Del 4 de juliol al 29 de setembre del 2018 A l’entorn de l’exposició:

• Taller per infants El camí secret, visita guiada a les escultures a càrrec de Jordi Díez, escultor, el dissabte 22 de setembre, a les 17 h, per infants de 9 a 12 anys, punt de trobada el CAEE, places limitades, reserves al tel.: 802255 centreart@e-e.ad

• Conferència El que sé sobre l’art. Què és i per a què ens serveix, a càrrec de Jordi Díez, escultor, a les 20 h, al CAEE.

Ver artículo original

©Jordi Díez Fernández 2020