La Nefertiti 2.0 de Jordi Díez s’instal·la a la plaça Coprínceps

junio 13, 2019

Artículo publicado en Andorra Difusio

A partir d’aquest dijous Escaldes-Engordany té un nou atractiu urbà. És una escultura del català Jordi Díez que porta per nom Nefer 2.0  i s’ha instal·lat a la plaça Coprínceps. D’aquesta manera Díez se suma a altres artistes que tenen la seva empremta a la parròquia.

L’any passat amb motiu del 40è aniversari de la parròquia l’artista Jordi Díez va fer una exposició urbana de la seva sèrie «El trànsit. Crònica d’un camí», una col·lecció d’acer on la figura humana és protagonista. Ja aleshores es va anunciar la intenció de comprar una de les peces perquè quedés exposada a la parròquia i l’escollida ha estat Nefer 2.0, una Nefertiti amb una mirada al buit, perfecció i buit, dos conceptes que treballa l’artista. «L’escultura, a banda de ser d’un rigor formal exquisit totalment, sembla proposar una mena d’enigma: com és possible que una persona d’aquells temps tingués un grau evolutiu tan elevat?», es pregunta Díez, qui destaca aquest «buit còsmic» dels seus ulls.

La peça d’uns 200 quilos i quasi 1,80 metres d’alçada quedarà instal·lada enmig de l’avinguda on avui ja ha captat l’atenció dels primers curiosos. «Sabem que té una projecció internacional molt gran. Fa dies que havíem pensat que a la plaça potser li calia algun element més… I tot va quadrar», explica el conseller de Manteniment i Urbanisme, Josep Tudel.

Nefer de Jordi Díez s’afegeix a altres que ja formen part de la imatge de la parròquia com el gall daurat de Demo, el ciclista de Toutain i la imponent Dama de Gel d’Ángel Calvente i Philippe Lavaill.

Ver artículo original

©Jordi Díez Fernández 2020