L’art humà d’acer de l’escultor Jordi Díez brilla a Escaldes-Engordany

julio 15, 2018

Artículo publicado en Cadena Ser

Des d’avui, diversos indrets de la parròquia s’han omplert d’escultures d’acer de Jordi Díez. Són un total de nou obres, totes d’acer i recolzades damunt d’una gran pedra de granit, autòctona del país i que fa d’unió entre el carrer i la peça d’art. L’exposició porta el títol de ‘El trànsit. Crònica d’un camí’ i té la figura humana com a vertebradora de totes les peces, en el que vol ser un viatge per tres etapes fonamentals: la separació, la transició i la incorporació.

Segons ha explicat el conseller de Cultura del comú escaldenc, Salomó Benchluchbuscaven un art figuratiu en consonància amb la dama de gel. Benlluch també ha assenyalat que és la primera vegada que s’uneixen tantes obres de Díez en una exposició, que s’ha pensat particularment per Escaldes-Engordany.

Tot i que no era la idea inicial, el comú està valorant quedar-se en propietat un dels treballs exposats, si s’arriba a un acord econòmic amb l’equip de l’artista.

Les escultures romandran exposades fins el 29 de setembre. Abans, el dia 22, es farà un taller per a infants i una conferència amb l’artista.

Vert artículo original

©Jordi Díez Fernández 2020